Loading...

Dilien

Dilien is een mooi metaalverwerkend bedrijf uit Limburg. Ze maken staalconstructies en buitenschrijnwerk in aluminium en staal voor de industrie, overheid en particulieren. Dilien is een rasecht familiebedrijf, waar de mensen centraal staan.

De uitdaging

Momenteel is de overdracht van de tweede naar derde generatie volop aan de gang. Jozef Dilien heeft het bedrijf 70 jaar geleden opgericht, waarna zijn zoon Pierre en zijn echtgenote het bedrijf overnamen in 1973. Momenteel geven zij de fakkel door aan hun 3 dochters. Hiermee wordt het familiebedrijf dat jaren door één geestesvader is geleid, overgedragen aan een team van dochters en schoonzonen. Op de vraag van Familymind wat hun gedeelde visie is, wat hun rolverdeling als bedrijfsleiding en als aandeelhouder is voor de toekomst, werd het stil.

Het werk & de resultaten

In onze maandelijkse ontmoetingen met de familie en bedrijfsleiding, houden we individuele en groepsgesprekken over ieders visie, rol en verantwoordelijkheid binnen het familiebedrijf. Door hier op gepaste wijze over te communiceren groeit ook de gedeelde visie voor de toekomst. Daarnaast zijn we ook dieper ingegaan op elkaars sterktes en voorkeursgedrag. Hierdoor leert ieder lid van de familie zichzelf maar ook de anderen beter kennen, en verloopt de onderlinge communicatie een stuk vlotter. De algemene verbondenheid is gegroeid en ieder kan op zijn sterkte verder groeien in het familiebedrijf, wat de ontwikkeling van het bedrijf alleen maar ten goede komt.

De toekomst

Elk familielid is ondertussen aan zijn persoonlijke groei begonnen. Hierdoor wordt de familie sterker, maar ook het bedrijf komt hierdoor meer in haar kracht te staan. Wij blijven dit mooie bedrijf en deze mooie familie verder opvolgen in hun verdere groei en professionalisering.

Waar loop jij momenteel op vast?

We sparren graag met jullie over jullie voornaamste uitdaging en hoe het aanwezige potentieel sterker in te zetten in jouw organisatie.

Contacteer ons vrijblijvend