Loading...

Familieontwikkeling

De familie
als krachtig instrument

Familiebedrijven hebben een extra dimensie t.o.v. niet-familiebedrijven: ze beschikken over een extra motor van een sterke familie achter het bedrijf. Goede onderlinge relaties en wederzijds vertrouwen binnen de familie zijn de motor van het succes in familiebedrijven.

Vaak is dit echter een tweesnijdend zwaard. Waar het ene familiebedrijf erin slaagt de familie als een krachtig instrument in te zetten, draagt het andere familiebedrijf vooral de last van familie met zich mee. Hoe krijg je dit op de juiste manier in beweging zodat er opnieuw een krachtig samenspel bestaat tussen beide? Familymind blinkt uit in de begeleiding en aanpak van dit proces.

Investeer in communicatie
en verbondenheid

Vaak belemmeren stroeve communicatie, moeilijke verstandhoudingen en interne conflicten de verdere groei en ontwikkeling van het familiebedrijf. Bij het optreden van deze onenigheden ontstaat er een rem op de groei en prestaties van het familiebedrijf. Door open communicatie kan er gewerkt worden aan goede onderlinge relaties binnen de familie. Slechts dan kan de familie een extra hefboom betekenen voor het succes van het bedrijf. Als je het familiebedrijf wil laten groeien over generaties heen, is er geen andere weg dan te investeren in communicatie en verbondenheid op de werkvloer en tussen de familieleden.

Wat kan Familymind voor jouw familiebedrijf betekenen?

  • We brengen de verschillende visies van familieleden over de toekomst in kaart en maken deze bespreekbaar.
  • We geven inzicht in de verschillende communicatiestijlen en -patronen in het bedrijf en hoe je deze aanzienlijk kan verbeteren.
  • We leren jullie hoe je familiegesprekken dient te faciliteren zodat frustraties vermeden kunnen worden.
  • We zorgen voor een effectievere communicatie met jouw familieleden en met medewerkers op de werkvloer.
  • We brengen moeilijk bespreekbare onderwerpen op een veilige manier op tafel.
  • We leren hoe je zakelijke beslissingen kan loskoppelen van familiale emotionele beslommeringen.
  • We leren je werken volgens de verschillende petten die in familiebedrijven van tel zijn; van eigenaarspet, tot bestuurderspet, tot familiepet, tot werknemerspet.
  • We geven je inzicht in de communicatieplatformen die jouw familie en bedrijf kunnen verder helpen (goed werkende raad van bestuur, raad van advies, familieraad of familieforum).

Waar loop jij momenteel op vast?

We sparren graag met jullie over jullie voornaamste uitdaging en hoe het aanwezige potentieel sterker in te zetten in jouw organisatie.

Contacteer ons vrijblijvend