Loading...

Electro Cablage Service

ECS (Electro Cablage Service) is een familiebedrijf dat in 1990 boven het doopvont werd gehouden en gespecialiseerd is in het produceren en optimaliseren van elektrische schakelkasten. Het bedrijf telt een 35-tal medewerkers en wordt momenteel gerund door de tweede generatie. In 2018 ontvingen zij uit handen van Voka de titel ‘Familiebedrijf van het Jaar’.

De uitdaging

Nikita, Kirsten en Jochen Magriet contacteerden ons als opvolgers in het familiebedrijf met als doel om een aantal belangrijke afspraken vast te leggen voor de toekomst. Ze hadden zelf reeds de eerste stappen gezet in het uitschrijven van een familiecharter, maar hadden nood aan een extern klankbord en iemand die hen kon challengen in het stellen van de juiste vragen en het vinden van de juiste antwoorden die gedragen zouden worden door de ganse familie.

Het werk & de resultaten

Tijdens het eerste verkennende gesprek bepaalden we samen met Ivo en zijn drie kinderen wat de doelstelling was van de opdracht en welke aanpak we hierbij zouden volgen. Het was mooi om zien welke weg ze als familie reeds in de overdracht hadden afgelegd, waarbij de kinderen het volle vertrouwen kregen van hun vader om samen met Familymind de toekomst van ECS verder uit te schrijven.

In een vijftal sessies gingen we samen met Nikita, Kirsten en Jochen op zoek naar wat zij belangrijk vonden wat de toekomstige eigendom, leiding en bestuur van het familiebedrijf betreft. Telkens kwamen we hierbij tot een gemeenschappelijke visie die meer duidelijkheid bracht zowel in hun huidige overdracht als deze naar de volgende generatie van familieleden (kinderen van Nikita, Kirsten en Jochen).

De toekomst

Alle gemaakte afspraken werden mooi vastgelegd in een familiecharter waardoor ECS nog beter voorbereid is op de toekomst. Doordat in het ganse proces geen enkel onderwerp uit de weg werd gegaan maar in alle openheid werd besproken, is ECS nog beter voorbereid om als familiebedrijf het verschil te blijven maken voor hun medewerkers en klanten. Het heeft de tweede generatie alleszins nog meer vertrouwen en goesting gegeven om zich als ondernemers te smijten in nauwe afstemming met hun adviesraad.

Waar loop jij momenteel op vast?

We sparren graag met jullie over jullie voornaamste uitdaging en hoe het aanwezige potentieel sterker in te zetten in jouw organisatie.

Contacteer ons vrijblijvend