Loading...

VOKA familiecharter

Voor Voka Antwerpen Waasland hebben we samen met Florence Verscheuren het leuke concept ontwikkeld van het schrijven van een familiecharter met meerdere bedrijfsfamilies in een 5 daagse opleiding.

De uitdaging

We zagen dat te weinig familiebedrijven de tijd en ruimte namen om hun spelregels over familiebedrijf formeel vast te leggen. We brachten een aantal families bij mekaar, en trokken er letterlijk op uit, om in een uniek en rustig kader samen te schrijven aan hun persoonlijk charter om het familiebedrijf te laten groeien over generaties heen.

Het werk & de resultaten

We zitten met de huidige generatie of een combinatie van de huidige en toekomstige generatie aan tafel en snijden stap voor stap belangrijke thema’s aan die cruciaal zijn om succesvol te groeien over generaties heen. Ook de omkadering met andere familiebedrijven in het programma biedt de deelnemende families nieuwe inzichten, maar ook heel wat momenten van herkenning.

We bespreken topics zoals visie, tewerkstelling in het familiebedrijf, verloning van familie, familiaal eigenaarschap, algemene leiding, communicatie en bestuur in het familiebedrijf. Familymind stelt de cruciale vragen rond deze topics, brengt heel wat best practices aan, en helpt de bedrijfsfamilies in het uitwerken van hun persoonlijk familiecharter.

DE TOEKOMST

En we gaan samen nog verder op reis met nog meer familiebedrijven. Momenteel zijn we reeds de zesde editie aan het uitrollen. We hebben al meer dan 25 Vlaamse familiebedrijven mogen begeleiden in dit mooie traject en hopen nog veel meer familiebedrijven hierin te mogen ondersteunen in de toekomst.

Waar loop jij momenteel op vast?

We sparren graag met jullie over jullie voornaamste uitdaging en hoe het aanwezige potentieel sterker in te zetten in jouw organisatie.

Contacteer ons vrijblijvend